دانستنی های تغذیه
ساعت ۸:۳٧ ‎ق.ظ روز ۱۳۸۸/۱٢/۱٦  کلمات کلیدی:

دانستنی های تغذیه


«آیا می دانید یکی از عوامل موثر بر هوش و موفقیت تحصیلی ، عامل تغذیه ای هستند؟!«

برای تأمین ، حفظ و ارتقای سلامت خود ، فعالیت بدنی و ورزش منظم و متناسب با سن افراد را فراموش نکنید. مطمئن باشید که انرژی روزانه کافی دریافت می کنید. روش های مقابله با استرس را یاد بگیریم.

خوردن صبحانه را فراموش نکنید تا قدرت یادگیری ، تمرکز و کارایی شما در طول روز افزایش یابد.

برای کمک به جذب بهتر آهن غذا مصرف سالاد یا سبزی خوردن ضد عفونی شده را همراه غذا و مصرف میوه را پس از غذا فراموش نکنیم.

به علت خواص تغذیه ای فراوان ماهی سعی کنید دوبار در هفته ماهی مصرف کنیم.

با اجتناب از افزودن نمک به غذا در سر سفره احتمال ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی را در خود کاهش دهید.

چربی ها از منابع تأمین انرژی به شمار می آیند و استفاده از آنها در برنامه غذایی کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا کودکان برای رشد به انرژی بیشتری نیاز دارند.

  برای کامل کردن پروتئین گروه نان و غلات بهتر است آنها را به صورت مخلوط با حبوبات مصرف کنید.

مصرف مقادیر کافی از نمک یددار تنها راه ارزان و آسان اطمینان از دریافت ید مورد نیاز بدن است.

نمک یددار را در ظرف تیره و در بسته نگهداری کنید تا میزان ید آن حفظ شود.

  برای افزایش آهن موجود در مواد غذایی گیاهی بایستی آنها را همراه کمی گوشت یا مواد غذایی دارای ویتامین "ث" مصرف نمائیم.

برای جلوگیری از کاهش جذب آهن غذا از نوشیدن چای و قهوه ، یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا خودداری کنید.

کلسیم و پروتئین موجود در انواع شیر (پرچرب و کم چرب و شیر کامل ) یکسان است.

آیا می دانید که جوانه زدن غلات و حبوبات جذب آهن مواد غذایی را به میزان تقریباً دو برابر افزایش می دهد.

برای اطمینان از سلامت تغذیه ای خود و خانواده سعی کنید در برنامه غذایی روزانه 5 گروه اصلی غذایی شامل : نان و غلات ، میوه ها ، سبزی ها ، شیر و لبنیات ، گوشت و حبوبات و مغزها به مقدار کافی گنجانده شود.

میوه ها و سبزی ها منبع انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر می باشند.

برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها ، ترمیم زخم ها ، بینایی و سلامت پوست روزانه حداقل 3 واحد سبزی استفاده کنید.

گروه شیر و لبنیات دارای پروتئین ، فسفر و برخی از انواع ویتامین های گروه ب و ویتامین آ می باشد.

گروه گوشت و مغزها و حبوبات منبع پروتئین ، آهن و روی می باشند.

مواد غذایی را حتی الامکان به صورت آب پز ، بخار و کبابی مصرف کنید.

مصرف نوشابه = افزایش دفع کلسیم + پوکی استخوان + اختلال رشد قدی کودکان

با مصرف ماهی به سلامت اعصاب و شادابی و طراوت پوست خود کمک کنید. همچنین مصرف ماهی سن ابتلا به پوکی استخوان را به تأخیر می اندازد.